Добрият параван отново е на мода

Параванът е бил неотменна част от интериора още преди стотици години. Постепенно той губи своето очарование за хората, които съвсем естествено вече търсят нещо различно и по-вълнуващо. За дълъг период от време параван можеше да се види само в някой лекарски кабинет. Но ето че днес той преживява своеобразен ренесанс и се завръща в съвременното ежедневие, сякаш за да потвърди сентенцията, че всичко ново е добре забравено старо. Ние от eGradina се постарахме да подберем най-добрите предложения и да ви ги представим в нашия онлайн магазин.

Защо параваните са подходящи и за вашия дом?

 

Днес идеята за параван е надградена и усъвършенствана. Разширяват се и възможностите за неговото използване, отговаряйки напълно адекватно на потребностите на модерното ни общество. 

 

Параван може да бъде монтиран в градината, осигурявайки приятно и ненатрапчиво уединение. За целта се използват преградни стени от PVC, бамбук или тръстика, изработени на принципа на рогозката. Естествените материали хармонират с обстановката на открито и са перфектното решение за хора, търсещи усамотение. Те са достатъчно ефективна защита и срещу вятър, а захващането им посредством клипсове е лесно.

 

Параван може да бъде монтиран и на балкона. Удобството при тези модели е, че се изработват от плат, поставят се и се свалят бързо и лесно, не натоварват по никакъв начин конструкцията. Предлагаме ви се добър набор от цветове и размери, при това на атрактивни цени.

 

Ако имате камина в стаята, един параван от ковано желязо и фина метална мрежа би бил идеален вариант за вас. Освен чисто декоративна функция, той ще ви осигури и защита срещу случайно хвръкнали искри или малки въгленчета, предотвратявайки риска от пожар.

 

Декоративните паравани за радиатори се радват на голям интерес. Те се изработват от качествен MDF и предлагат много и разнообразни варианти във всяко отношение. На първо място, ще откриете точния размер за вашите нужди. Освен това, цветовете са подбрани така, че с лекота биха се напаснали към всяка обстановка, без да се натрапват и да дразнят погледа. Самите решетки са семпли и непретенциозни. За шарката се залага на изчистени и прости геометрични форми, които са достатъчно ефектни, а в същото време не възпрепятстват преминаването на топлия въздух през тях.

 

Стигнахме и до класическото изпълнение – параван за стая. Това е удобно и ненатрапчиво решение за малки жилища, в които се налага временно да се обособяват отделни пространства в едно помещение. Така можете да си осигурите комфортно уединение, дори ако трябва да спите в една стая с други хора. В сгънато положение цялата конструкция не заема много място, което е голямото ѝ предимство при съхранение. Параванът може да е с две, три или повече крила. Те са захванати с панти, благодарение на които можете да ги разпънете изцяло или частично. Това се случва без усилия, за изработката им се използват изключително леки материали като бамбук и плоскости от PVC. Дизайнът може да е изчистен и семпъл, но съществуват и варианти с дърворезба или различни принтове. В това отношение почти няма ограничения, защото мотивите могат да са флорални, градски изгледи, природни картини, надписи и какво ли още не.