Стани майстор с правилния шиш за барбекю

Кое ястие може да се сравни с месо, приготвено на огън? Онзи неповторим вкус на хрупкавата коричка и сочната вътрешност, обвити в аромата на дим от дървени въглища, са нещо, което ще изкуши и най-злоядите хора. Перфектното решение за големи семейни или обществени събития с домашно приготвена храна е печенето на чеверме с агне, прасенце или сочни пилета. Единственият минус в случая е, че вкусното месо изисква часове бавно изпичане и човек, ангажиран с тази досадна дейност – въртенето на шиша. Ето защо ние от eGradina ви предлагаме едно достъпно и лесно за употреба решение, познато ни като шиш за барбекю.

 

Ако сте от типа хора, за които приготвянето на храна е свещенодействие, нашите предложения са точно за вас. Ако имате бизнес, изискващ приготвянето на такъв вид храна, отново ние сме правилният избор. В нашия онлайн магазин можете да откриете шиш за барбекю точно по ваш вкус.

 

Как да изберем подходящия шиш за нашето барбекю?

Имате няколко варианта да направите разумна покупка. Най-простото решение е да се снабдите с мотор, към който да прикрепите домашно изработения си шиш. Единственото, с което ще трябва да се съобразите, е мощността на двигателя с големината на месото, което ще печете. Захранването е 230 V, а мощността варира между 4 и 15 W.

 

Друга възможна стъпка е покупка на шиш, фабрично снабден с мотор. Той може да бъде в пластмасов или метален корпус, така че обърнете внимание на това. Този тип шишове са снабдени със специални вилици, които улесняват захващането на месото. Те имат възможност да бъдат регулирани по дължина според моментната потребност. Укрепването им става чрез фиксиращи винтове, гарантиращи тяхната стабилност. Прикрепената балансираща тежест пък ще улесни максимално процеса на въртене, разпределяйки натоварването равномерно. 

 

Шишовете се предлагат в различни габарити, като средната им дължина е около 100 см. Изработват се основно от хромирана стомана, което има няколко предимства. На първо място, материалът е безопасен за храната и дори при нагряване не отделя вредни за здравето вещества. Освен това се почиства лесно, като не позволява залепване по повърхността. За да закрепите удобно и сигурно вашия шиш, изберете модел със стойка. Тя позволява поставянето му над открит огън и е удобен вариант за транспортиране. Приемете нашия съвет и винаги поставяйте няколко пласта алуминиево фолио под самия мотор, за да го изолирате от топлината на огъня.

 

Моделите, които са предимно за професионална употреба, са снабдени с корито, което служи за безопасно запалване на огън, както и за събиране на мазните капки при печенето. В повечето случаи към него има и подходяща по размер скара, а това позволява едновременно с месото да печете зеленчуци, царевица, кюфтета и кебапчета. Вариантите с монтирани на краката колелца със спирачки ще улеснят преместването на съоръжението до подходящото място. Самите шишове са стабилни и могат да издържат тежести от 15 до 40 кг. Най-голямото удобство в случая е възможността за регулиране на височината, на която се поставя шишът. Тя може да бъде променяна дори и по време на готвене, за да се постигне перфектен резултат.

 

Продуктите се предлагат с хромирано покритие или прахово нанесена черна топлоустойчива боя.