Уютни вечери край градинското огнище

Има ли нещо по-приятно от разговор на чаша вино с любими хора край огъня? Той винаги е бил символ на живот, топлина, близост. Ето защо ние от eGradina се погрижихме да ви предложим модерни и изискани варианти на градинско огнище, с което да направите вечерите ви на открито още по-уютни.

 

Голямо предимство на нашите модели е, че те са преносими. Без значение къде ще решите да организирате вашето градинско парти, огнището може да бъде поставено в центъра на събитието без проблем.

От какво са изработени нашите огнища?

 

Предпочитаният материал за изработка на едно качествено градинско огнище е стоманата. Тя е издръжлива на високи температури, красива и безопасна. Самият модел може да представлява и прекрасна комбинация от стомана и теракота в различни цветове, която може да бъде оформена като декоративна масичка около огъня или плот на второ ниво. За любителите на стила рустик предлагаме и огнище, изработено изцяло на базата на глина или теракота. Дизайнът му е много подходящ за кът, издържан в ретро или битов стил, както и за такъв на еко тематика.

 

Стоманата е материал, който позволява да развихрим фантазията си. Ето защо разнообразието от форми е много голямо и може да задоволи всеки вкус. Това се отнася и за размерите – както на горивната част, така и на цялото огнище. Изключително ефектни са дизайните, постигнати посредством лазерно изрязване. Сложните плетеници от красиви елементи придават неподправено очарование на искрящите пламъци и омагьосват с визията си.

 

По отношение на цветовото разнообразие може да се каже, че производителите залагат предимно на практичната страна при използването на мобилното огнище. Черното е универсално, подхожда на всяка обстановка и на неговия фон светлината от огъня изпъква още повече. Това съвсем не означава, че не можете да откриете модел в друг цвят. Изработените от глина огнища пък залагат на естествени и близки до природния материал багри.

 

Функции

Градинското огнище не е предназначено единствено за декорация. За практичните хора, които искат да съчетаят полезното с приятното, се предлагат модели, комбинирани с барбекю. Използването на решетка или плоча за печене преобразяват огнището за минути и го превръщат в чудесно средство за приготвяне на храна.

 

Към някои от вариантите на градинско огнище, предлагани в нашия сайт, ще откриете удобни и практични аксесоари.  Един ръжен никога не е излишен край огъня. А когато е изработен от качествени материали, с вкус и стил, използването му е истинско удоволствие. 

 

С не по-малка популярност се ползват и капаците. Те биват два типа. В единия случай могат да бъдат изработени от перфориран метал или от гъста метална мрежа. Така не се ограничава достъпът на кислород, а капакът има защитна функция. Намалява се до минимум възможността от инциденти, предизвикани от случайно прехвръкнала искра или въгленче. Вторият вариант е плътен капак, който дава възможност огънят да бъде загасен бързо, когато възникне нужда. Освен това, той дава допълнителна сигурност и спокойствие, че няма вероятност от възникване на пожар дори и когато жарта в огнището е оставена без надзор след приключване на вечерта.

 

Градинското огнище е чудесна придобивка, която може да бъде използвана целогодишно и на всяко място.