Градински чадъри за екстра комфорт

Градинските чадъри са най-достъпният и лесен начин за осигуряване на сенчесто и приятно място на открито, дори и в горещите летни дни. Производителите се стараят да внасят все повече новости в конструкциите и дизайните, а ние от своя страна ви ги представяме в нашия сайт -  eGradina.

 

Видове градински чадъри за вашето уютно кътче

Най-непретенциозните варианти са чадъри с прът в средата – класическо изпълнение на достъпна цена. Лесни са за пренасяне и поставяне, но пространството под тях е ограничено в известна степен от наличието на този опорен прът. 

 

Подобно, но много по-комфортно решение, е покупката на свободно стояща тента. Нейните размери (дължина от няколко метра) са голямото ѝ предимство и тя е чудесен вариант за сбирки на открито. При нас ще намерите и платно за сенник, което можете да опънете на удобно за вас място и да пренасяте до всяка точка.

 

Чадърите обаче са най-предпочитаната възможност, защото освен комфорт, те предлагат и изискана визия, която пасва на всяка обстановка. Най-голямата промяна при съвременните модели е в изнесения опорен прът. Сенникът от плат е свободно висящ. Той е захванат и се контролира с помощта на чупещо рамо, което позволява пълноценно използване на цялото скрито от слънцето пространство. Няколко са основните характеристики, които ще ви помогнат да изберете най-добрия чадър за вас.

 

Самата форма на чашката може да бъде четириъгълна, шестоъгълна или кръгла. Някои от моделите дори са оформени на няколко нива, които при разпъване се сливат в едно цяло. За по-добра вентилация се предлагат и чадъри с двоен покрив, което допълнително повишава и изолирането на слънчевите лъчи. За изработката на градинските чадъри се използват висококачествени платове. Те са обработени с вещества, които ограничават максимално проникването на UV-лъчи през тях. В същото време спомагат за запазване на цвета дълго време, като не позволяват избледняване и влошаване на външния вид. Промазката кара водните капки да се стичат по повърхността, без да попиват в плата. Чадърите са издръжливи на влага и могат безпроблемно да се съхраняват на открито.

 

Опорните прътове трябва да са здрави и стабилни, така че да поемат без напрежение тежестта на платнения купол. За целта те се изработват от материали като стомана и алуминий, дърво и бамбук. Закрепването им се осъществява посредством различни варианти основи. Те могат да бъдат под формата на пластмасови контейнери, пълни с вода или пясък. За изискан вид обаче ви съветваме да изберете красиво изработена основа от гранит или лят метал. За по-удобно преместване към основата могат да се монтират и колелца.

 

Можете да се възползвате и от допълнителни екстри като манивела за прибиране на спиците, въртене на 360о или монтирано LED осветление. То се захранва от соларен панел на върха на чадъра и е много ефектно в тъмната част на денонощието. Предлаганите варианти с половин купол пък ще ви позволят да организирате прекрасно сенчесто кътче на балкона. За ваше улеснение можете да изберете и чадър за стенен монтаж. Ако се нуждаете от повече сянка, а не разполагате с място за два чадъра, има решение и за този проблем. Изберете вариант с един опорен прът и два противоположно поставени купола.