Градинска барака за добри стопани

Добрият стопанин се старае дворът му да е организиран правилно, да е прегледен и декориран с вкус, да е подходящ за работа и за почивка. Много голяма помощ в това отношение могат да окажат предлаганите от egradina бараки, които са перфектният начин за съхраняването на всичко необходимо на едно място. Така във всеки един момент се знае къде са градинските инструменти и пособия, нищо няма да се търкаля разхвърляно из двора и той ще е винаги чист и подреден.

Видове бараките за двор

 

По отношение на размерите разполагаме с голям асортимент. Можете да си закупите съвсем малка или средна по големина барака, а можете да изберете и модел, достигащ до 10 м. Всичко зависи от вашите персонални потребности и предпочитания.

 

Предлаганите от нас помещения за съхранение са изработени от два основни вида материали. Голямо е разнообразието от модели от поцинкована ламарина. Този материал е достатъчно стабилен за целта, не ръждясва и се поддържа лесно. Ежегодно грундиране и боядисване ще поддържа конструкцията в идеален вид дълго време. Дебелината на стоманените листове може да варира, което определя и съответната цена.

 

Другият вариант е градинска барака от дърво. То е дълбоко импрегнирано със специални материали, които го предпазват от гниене и вредители. В повечето случаи клиентите предпочитат естествената красота на дървото, но се предлагат и боядисани модели. Вариант е и вие да боядисате сами и в желаните цветове вашата барака.

 

Повечето бараки разполагат с удобни врати, като тук отново ви предлагаме алтернативи. Можете да изберете врата на панти или плъзгаща такава. И в двата случая има възможност за заключване на помещението. Използваните сглобки и панти са метални и достатъчно стабилни за такъв тип постройка.

Предимства на градинските бараки

 

По-голямата част от бараките са закрити, за да се осигури по-голяма прегледност на пространството, както и с цел защита. Нерядко обаче нашите клиенти се спират на комбинираните модели, които съчетават удобството на закрита част с лесно достъпна външна част. Обикновено тя е под покрив. Това пространство може да е с различен размер и различен тип организация, както може да се остави и напълно свободно. Това е перфектното място за складиране на дърва за огрев и за съхранение на градинските мебели през зимните месеци. Ако имате обаче нужда от пространство за съхранение на нещо специфично, то тогава можете да се доверите на барака със стелажна организация. Стелажите могат да заемат цялото открито пространство, както и само част от него.

 

С цел предпазване от задържане на влага в помещението, на бараките се монтират вентилационни отвори. Те осигуряват приток на свеж въздух и гарантират запазване на складираните вещи в отлично състояние.

 

Покривът на бараката може да бъде плосък, едноскатен или двускатен. Първият вариант е добро решение при монтиране на конструкцията под навес или ограничение откъм височина. Ако е на открито, този тип покрив ще задържа сняг. По-добрият избор за монтаж на открито са двата вида скатни покриви. Наклонът при тях улеснява плъзгането на снежната маса и намалява значително риска от протичане. Когато сте избрали дървена барака за вашия двор, трябва да сте напълно спокойни по отношение на покрива. Той е облицован с битумна хартия, което повишава надеждността му многократно.