Котешка катерушка за игра и почивка

Хората с големи сърца имат място в тях за много обич. Раздават я на хората с пълни шепи, но не им се струва достатъчно. Обикновено тези личности имат и домашен любимец вкъщи и правят всичко възможно да му осигурят комфорт и удобство. За собствениците на котки сме подготвили страхотна изненада – разкошно дърво за игра на любимата им пухена топка. 

В природата на тези животинки е заложен инстинкт, който ги кара да показват и своята дива страна. За да успеят да канализират тази тяхна дива енергия в правилната посока, стопаните могат да закупят един от многобройните модели котешки катерушки, предлагани в сайта.

Всеки любимец има свои специфики, свой темперамент и характер. От изключителна важност е стопаните да съобразят тези особености на котето си с предлаганите от нас алтернативи на катерушки.

Какво представляват котешките дървета?

Общото при тези модели е увитата със сизал основна дървена конструкция. Тя е създадена по този начин, за да може да удовлетвори вътрешния порив на всяка котка да точи ноктите си. Този инстинкт е силен и ежедневен. Ако няма подходящо място за тази цел, животинката ще използва част от мебелировката и съвсем естествено скоро ще ѝ нанесе необратими щети. Сизалът е много подходящ материал за точене, а котето много скоро ще го установи и само̀.

Какъв модел да изберем?

Има котки, които са мързеливи по природа. Те не обичат да се катерят и палуват много. Техен приоритет е да се излегнат на меко и удобно местенце, откъдето да наблюдават случващото се около тях. За тях предлагаме голямо разнообразие от семпли и много елегантни катерушки. Те не са високи, но разполагат с перфектно място за изтягане и дрямка. Могат да имат и малка къщичка, където котето да се скрие и усамоти.

За палавите котки, които носят дивото в себе си, най-подходящо е дърво с по-голяма височина и разклонения. Животинката може да играе на воля, а когато пожелае да подремне, ще избере най-подходящото за настроението ѝ местенце. Катерушка с монтирана къщичка пък ще ѝ позволи да се крие, да дебне и да даде израз на хищния си инстинкт.

Не са редки случаите, когато в един дом съжителстват две или повече котки. За тях също предлагаме подходящи модели, осигуряващи отделна зона за почивка за всяко животинче. Благодарение на големия брой разклонения се осигурява достатъчно пространство за движение, скачане и игра. Най-важно за всяка котка е да има подходяща платформа за наблюдение. Така тя ще може да задоволи своето вродено любопитство и ще контролира ситуациите отвисоко.

Допълнителни аксесоари

Всеки знае, че котетата са игриви животинки, които обичат забавленията. За моментите, когато нямате време за тях, към катерушките са монтирани висящи играчки за самостоятелно забавление.

Всички предлагани от нас модели се отличават с високо качество на материалите и изработката. Използвани са меки, плюшени материи, които осигуряват на домашните любимци много комфорт. За да бъде максимално улеснен всеки стопанин, той има възможност да избира и между различни цветови гами. По този начин котешкото дърво може да подхожда перфектно на обзавеждането в стаята и да се слее напълно с обстановката.