Прахосмукачки за басейн – удобство, а не лукс

Все повече хора взимат разумното решение да се сдобият със собствен басейн в двора. Дали ще е вкопан, или от типа надуваеми, това не е толкова важно. Удоволствието в горещ ден да се потопиш в приятната вода, затоплена от слънчевите лъчи, е просто несравнимо. Неприятният момент идва, когато неизменно по дъното се натрупат различни нечистотии. Отстраняването им е трудоемък процес, а резултатите невинаги са задоволителни. Ето защо ние от eGradina идваме с идеалното предложение, което ще реши проблема с почистването на вашия басейн и ще го превърне в приятна задача.

Прахосмукачка за басейн - лесно и бързо почистване

 

Лесен и достъпен вариант на прахосмукачки за басейн са ръчните ни модели, които са идеалното решение за малки по размер и дълбочина съоръжения. Те разполагат с телескопична дръжка, леки и удобни са за използване. Голямото им предимство е в липсата на кабели и маркучи, което улеснява многократно работата с тях. Захранването се осигурява от обикновени батерии АА (1,5 V), което пък ви гарантира и пълна безопасност при употреба. Монтирани колелца спомагат за плавното и безпроблемно придвижване на засмукващата част по дъното, а събраните замърсявания се събират в специална торбичка.

 

Друго находчиво решение са прахосмукачките, които се монтират към входа на филтърната помпа. Така едновременно с филтрирането на водата могат да се уловят и голяма част от нечистотиите. Самата прахосмукачка може да е с дълга дръжка от сглобяеми секции за максимално качествено почистване на дъното. Към нея се предлагат и комплект дюзи, позволяващи пълен достъп до ъглите. Монтирането на почистваща глава ще ви позволи да отстраните предварително упоритите замърсявания, за да можете след това лесно да ги почистите с прахосмукачката.

Удобство, практичност и сигурност

 

Както при всички мобилни устройства, така и при прахосмукачките за басейн съществуват модели, които се захранват с акумулаторни батерии. Многократното зареждане ви спестява разходи за покупка на обикновени батерии и е доста удобно решение. Вакуумната глава при тези варианти осигурява плътност при движението по дъното и съответно увеличава многократно ефективността при чистене. Тези прахосмукачки имат доста голям дебит и с тяхна помощ бихте могли да се справите с почистването на средно голям басейн за сравнително кратко време. Освен това, те разполагат с вграден филтър, чрез който се осъществява улавянето и задържането на отлаганията.

 

Естествено, за големи вкопани басейни е добре да се разчита на прахосмукачки с по-висока мощност. Тя се осигурява посредством захранване с напрежение 230 V. Наличието на кабел е неизбежно, но то се компенсира от бързината на работа, високото ѝ качество и максимална ефективност. Всички отлагания се събират в специален контейнер на колелца, което улеснява движението му около басейна. Визията на тези уреди се доближава максимално до представата ни за прахосмукачка.

 

Много удобно решение е използването на прахосмукачка-робот, захранвана от акумулаторна батерия. За по-удобно контролиране тя е снабдена с подвижна дръжка за изваждане от водата. Просто закачете робота с нея и го изтеглете. Работата му спира автоматично в момента, в който го извадите от басейна. Същото важи и за включването – допира до водата активира помпата. Много практично е вграденото LED осветление, което позволява ефективно почистване на басейна дори и в тъмната част на денонощието.