Красивят стелаж за вино придава класа на дома

Виното е напитка, почитана от боговете. От векове изкуството да се произвежда гроздов еликсир е високо ценено, а технологията на производството му изисква отдаденост, много знания и търпение. Последващото бутилиране е също важен процес, така както и правилното съхранение. Всичко това позволява бутилки с вино от известни и качествени реколти да се запазват десетки години. Дори и да не разполагате с чак толкова ценни производи, това не означава, че не можете да покажете отношение към бутилираното вино. В електронния магазин на E-gradina ще намерите прекрасни решения за тази цел. Освен че ще осигурят правилен и удобен начин за съхранение, нашите стелажи ще ви спестят и много място.

 

Какъв стелаж за вино да изберем и къде да го поставим?

 

Повечето хора предпочитат да си осигурят място за винените бутилки в кухнята, за да им бъдат под ръка. Съответно самата поставка е с неголеми размери, а често е и находчиво съчетана с друго кухненско обзавеждане. Такъв вариант е бар маса, към която е монтирана поставка за винени бутилки. Дали тя ще е предназначена за стена, или ще бъде скрита под плота, е персонално решение. Важното е да е удобна и леснодостъпна. За още по-интензивно изживяване, към стойката може да има и монтирана поставка за чаши. Дегустирането на напитки може да започне на момента!

 

Един от най-разпространените модели е тясна поставка, която лесно може да се комбинира с кухненското обзавеждане и дори да запълни някое недотам функционално пространство. Стенният стелаж обаче също е много добър избор. Той може да бъде монтиран дори във всекидневната, ако тя е естествено слята с кухнята. Това решение изглежда напълно на място и може да демонстрира добър вкус и познаване на качествените напитки.

 

Размер и материали

 

Естествено, стелажите за вино се предлагат в разнообразни размери, което дава възможност за избор в няколко посоки. На първо място, можете да се съобразите с наличното пространство. На второ място, важно е до каква степен сте ценител на вината и какви количества предпочитате да съхранявате вкъщи. Достатъчно на брой рафтове ще ви позволят да държите приличен брой бутилки. Когато обаче те са разположени по максимално оптимален начин, използвайки разнообразни геометрични решения, на същото пространство ще имате възможност да поставите много повече бройки. Удобните вдлъбнатини за гърлата осигуряват стабилност на захвата и сигурност при съхранението. 

 

Стелажите за вино не се предлагат само във вариант за стая. По-големи количества бутилирано вино бихте могли да съхранявате в килера например. Ако не разполагате с такова помещение, без проблем можете да монтирате стелаж и в мазето.

 

Винените рафтове се изработват от няколко основни материала и комбинации между тях. Най-разпространените и евтини решения са на базата на метални конструкции с различни товароносимост и размери. Те са популярен избор за складови помещения, които не са достояние за погледите на гостите. Когато обаче става въпрос за демонстрация на стил, то със сигурност е добре да заложите на поставки от дърво или ковано желязо, които обаче са доста тежки – съобразете се с това.

 

И в двата случая ще привлечете погледите към винените бутилки. Важно е да изберете модел, който ще хармонира добре с цялостната обстановка и останалото обзавеждане в помещението.